Siirry pääsisältöön

EsiteHaagan taideseura toimii aktiivisesti

Toimintaa jo yli 50 vuotta

Haagan taideseura on yksi Helsingin aktiivisimmista taideseuroista. Vuonna 1966 perustettuun taideseuraan kuuluu runsaat 110 kuvataiteilijaa – taidetta harrastuksena tai ammattimaisesti tekeviä taidemaalareita, graafikoita, kuvanveistäjiä ja valokuvaajia. Monella taidekäsityökin on mukana.

Kuva. Kevätsula, akvarelli 1999, Raili Aaltio
(Kuva Reijo Piispanen)

Jäseneksi tai kannastusjäseneksi

Seurasta löytyy kaikenikäisiä luovia ihmisiä. Jäsenet valitsee seuran hallitus arvioimalla hakijan töitä, taiteellista koulutusta ja näyttelytoimintaa. Hakuohjeet löytyvät taideseuran nettisivuilta. Jäsenet saavat teoksia seuran järjestämiin näyttelyihin. Seuraan voi liittyä myös kannatusjäseneksi. Kannatusjäsen pääsee Haagan Taideseuran ystävänä mukaan seuran moniin toimintoihin, kuten taidekursseille ja retkille.
Näyttelytoiminta

Taideseuran näyttelyissä jäsenet tuovat teoksiaan yleisön nähtäväksi. Päätapahtumana on keväisin järjestettävä vuosinäyttely. Tämän lisäksi seura kokoaa vuosittain muita näyttelyjä, kuten kesänäyttelyt. Vaihtuvia pienimuotoisia jäsenten yksityisnäyttelyjä voi nähdä koko vuoden ajan esimerkiksi Pohjois-Haagan kirjastossa. Kansainvälisenä näyttelyvaihtona on toteutettu esimerkiksi näyttely Puolaan.

Esimerkkejä vuosien 2013-2016 näyttelyistä:
Jäsenten taiteellisen työskentelyn kehittäminen

Työtila Hatara Aino Acktén tiellä Pohjois-Haagassa antaa mahdollisuuden kokoontua vapaamuotoiseen taiteen tekemiseen ja kursseille. Kerran viikossa piirretään elävää mallia. Taideretket kuuluvat myös ohjelmaan. Pari kertaa vuodessa halukkaat voivat tuoda töitään ammattilaisen arvioitavaksi. Lisäksi osallistutaan aktiivisesti alueen erilaisiin tapahtumiin.

Lisätietoja ja yhteystiedothttp://www.haagantaideseura.com/

Kommentit