Taiteiden yön Taidekahvilassa säpinää ja tunnelmaa!

Taidekahvila Haagassa Taiteiden yön iltana 23.8.2012 keräsi runsaan yleisön, noin kaksisataa, kaksinkertaisen viime vuoteen verrattuna. Ohjelma oli tiivis. Joka tasatunti nousi uusi ryhmä estradille. Huippuna illan lopuksi Serenade-konsertti sellisti Seeli Toivion ja harpisti Lily-Marlene Puuseppin tarjoamana. Tunteikasta, koskettavaa musiikkia virtuoosimaisesti esitettynä. Soittimet myös kiinnostivat yleisöä, sekä sello että erityisesti harppu ovat monelle vieraampia tuttavuuksia.  Nyt saimme niistä kuulla, ja niihin tutustua. Sello oli jo yli 200-vuotias, konserttiharppu v. 2005 valmistettu. Harput ovatkin varsin lyhytikäisiä jousisoittimiin verrattuna.

Huikeaa menoa ja tunnelmaa oli koko illan. Varsinaista sähinää saatiin kokea heti aluksi, kun katit Rossinin kissa-aariassa Duetto buffodi due gatti iskivät miesparan kimppuun. Kännykkäkamerakaan ei pysynyt enää mukana! (kuvat/jo) Ja muuta hienosti vaihtelevaa tunnelmointia tarjosivat työväenopiston, selvästikin jo pitkään opiskelleet, yksinlaulun opiskelijat Hannamaija Arjovuo, Virva Vuorinen ja Jyrki Rinne säestäjinään Jussi Pernu ja Raija Alestalo-Rahko. Mm. viittauksia suomalaiseen elokuvaan, kissataistelua ja hovilaulantaa sisältäneen ohjelman oli laatinut onnistuneesti ryhmän laulunopettaja Jutta Holmberg.

Aivan omanlaistaan, samalla niin kotoisan oloista, viihdettä tarjosivat harmonikkaryhmät Haagan harmonikat ja Vähänimiset vetäjänsä Juha Virtasen johdolla. Käytössä olivat myös pienemmät soittotekniikaltaan erilaiset kaksiriviset harmonikat. Ennen illan kahvikonserttia väki sai vielä rentoutua naurujoogaamassa Leena Kontusen naurattamana. Myös lasten taidetyöpajassa muovailtiin punasavesta todella innokkaasti Auli Suvanto-Salokanteleen opastamana. Kolmisenkymmentä lasta, osin vanhempineen, olivat kokemassa tätä.

Haagan Taideseuran puolesta haluan kiittää kaikkia esiintyjiä ja järjestelyihin osallistuneita. Saimme myös erittäin merkittävää tukea Helsingin kulttuurikeskukselta ja yrityksiltä sekä luonnollisesti Helsingin työväenopistolta, jonka kanssa taidekahvila ohjelmineen järjestettiin nyt kolmannen kerran.

Ja yleisö tekee vasta tapahtuman. Kiitos, että tulitte luomaan sen ja nauttimaan kahvilan antimista!


Jouni Onnela
Haagan Taideseura, pj

Kommentit