Vilkkaasti mennään vuotta 2013!

Näyttelyjä laajenevasti

Haagan Taideseura laajentaa näyttely- ja koulutustoimintaa. Ensin mainitussa aloitus jo tapahtui, kun Espanjan Andalusiassa Mijasin kaupungin kulttuurikeskuksessa päättyi tammikuussa näyttely Andalusian International Artists –ryhmän kanssa. Tapahtuma sai laajaa julkisuutta aurinkorannikon merkittävimmissä tiedotusvälineissä.  Ja syksyllä, jos kaikki hyvin menee, on gallerianäyttely Fuengirolassa. Samoin syyskuussa täällä kotimaassa, Porvoossa.
Vuosinäyttely Kevään tuulet Sanomatalon Mediatorilla helmi-maaliskuun vaihteessa onnistui hyvin, jopa yli odotusten. Väkeä kävi runsaasti, ostajiakin, mikä aina ilahduttaa. Esillä oli 56 taideseuran jäsenen teoksia.
Aivan uuttakin on tulossa. Kesänäyttely avataan la 25.5. 2013 klo 13-16 Ikkalan kartanon navettagalleriassa ja on nähtävissä kesäkuun loppuun saakka. Kartano sijaitsee Nummi-Pusulassa. Retki sinnekin kannattaa tehdä, onhan matka Helsingistä vain noin 70 km.
Suosittu lasten taidekerho

Viime joulukuussa aloitetun lasten taidekerhon suosio on yllättänyt. Olemme joutuneet jo heti alkuunsa perustamaan kaksi ryhmää, ja täynnä nekin ovat. Lapset kokoontuvat kerran kuukaudessa lauantaina. Kerhossa luotua taidetta voi yleisö ihailla Pohjois-Haagan kirjaston lastenosaston näyttelyvitriinissä. Aikuisten puolen vitriinissähän on taideseuran jäsenten vaihtuva näyttely.
Kesäkurssi tulossa

Haagan Taideseura pyrkii palvelemaan jäseniään myös taiteellisen ilmaisun kehittämisessä. Perustaitoja ihmisvartalon mittasuhteiden ja muotojen hallitsemiseksi voi kehittää maanantai-iltaisin omatoimisessa elävän mallin piirustuksessa. Piirtämään voi hakeutua kuka tahansa käymällä kokeilemassa ja liittymällä sen jälkeen seuran kannatusjäseneksi.  Tilaa on toistaiseksi ollut. Kannattaa pirauttaa etukäteen taideseuraan (kts. yhteystiedot). Jäsenistö kokoontuu myös muutaman kerran vuodessa lauantai-ateljeessa sovitun teeman ympärille. Tammikuussa kokeiltiin maalauksellista marmorointia Irja Tikan opastamana.
Maaliskuun alussa osallistuimme akvarellikurssille taidemaalari Haruka Kashiman innostavassa opastuksessa. Aivan uutta lähestymistapaa ja tekniikkaa saimme akvarellien tekemiseen! Hän jatkaa opettamista myös heinäkuussa viikon kesäkurssille, missä maalaustekniikka on kunkin osallistujan oma. Maalaus tapahtuu mukavissa paikoissa eri puolilla Helsinkiä.
Pari kritiikki-iltaa järjestetään myös vuoden aikana. Näissä ammattilainen arvioi jäsenten tuomia töitä ja antaa vinkkejä ilmaisun ja tekniikan kehittämiseen. Tammikuisessa illassa ohjaavaa kritiikiä antoi taidemaalari Kimmo Tolin. Illat ovat varsin opettavaisia, kun osallistujat voivat seurata kaikkien toistenkin töiden arvioinnit.
Tapahtumissa aktiivisesti

Paikallisiin tapahtumiin osallistutaan aktiivisesti. Tärkeimpinä luonnollisesti ovat taideseuran omat projektit, kuten elokuisen Taiteiden yön tapahtumat ja vuoden lopulla Jouluinen basaari, sekin toivon mukaan tarjonnaltaan laajenevana. Työväenopiston kanssa yhteistyössä toteutetun Helsingin Juhlaviikkojen ohjelmistoon kuuluvan Taiteiden yön Taidekahvilan suosio yllätti viime elokuussa. Kävihän ohjelmaa seuraamassa ja näyttelyä katsomassa illan aikana kaksisataa vierasta, määrä kaksinkertaistui edellisestä vuodesta. Lisäksi lasten taidepajaan osallistui kolmisenkymmentä pientä taiteen tekijää. Tulevassa Taiteiden yön Taidekahvilassa to 22.8. illan kahvikonsertissa tarjoaa Juki Välipakka Quartet elämyksiä vanhemman jazzin ja bluesin tunnelmin.
Paljon mukavaa on tapahtunut ja on edessä. Resurssien niukkuutta on. Onneksi helpotusta tuo Helsingin kaupungin pienehkö, mutta sellaisenaankin erittäin tärkeä, taloudellinen tuki. Toiveena on myös saada yhteistyössä taloyhtiön kanssa pientä kohennusta Pohjois-Haagassa sijaitsevassa toimitilassa, Hatarassa, tilan käytön helpottamiseksi.
Oikein mukavaa kevättä toivottaen!
Jouni Onnela
Haagan Taideseura, pj.

Kommentit