Taideseuran esittelyHaagan Taideseuran ry toimii aktiivisesti - Taiteillen jo yli 56 vuotta

Haagan Taideseura perustettiin vuonna 1966 Pohjois-Haagassa ja on yksi Helsingin aktiivisimmista taideseuroista. Jäseninä on noin 90 kuvataiteilijaat taiteen eri aloilta akvarellisteista valokuvaajiin ja kaikkea siltä väliltä sekä ammattilaisia että harrastajia.

Ateljee Hatara

Aino Acktén tiellä, Thalian aukiolla, Pohjois-Haagassa sijaitsee oma monitoimitilamme Ateljee Hatara, jossa kokousten lisäksi on vapaamuotoista taiteellista toimintaa, kursseja ja kritiikki-iltoja, joihin jäsenet voivat tuoda töitään arvioitavaksi. Jäsenet voivst pitää myös  omia näyttelyitä tilassa 

Viikottain piirretään elävää mallia ja joka toinen viikko kokoontuu akvarellimaalausryhmä
"Aurinkomaalarit". Kerran tai pari vuodessa järjestämissämme taidebasaareissa seuran
jäsenet voivat myydä itse valmistamiaan tuotteita. Taideretket erilaisiin mielenkiintoisina paikkoihin piristävät luovaa mieltä ja ovat inspiroivia. Osallistumme myös aktiivisestia alueen tapahtumiin.

Taiteiletko sinäkin? Harrastatko vai oletko jo ammattilainen?

Taiteilijan työ on usein paljolti itsenäistä ja vähän yksinäistäkin puurtamista omien
projektien parissa. Taideseurassa on kaikenikäisiä ja monenlaisia kuvataiteen tekijöitä eria aloilta ympäri pääkaupunkiseutua ja vähän kauempaakin.  Jo jonkin verran esim. näyttelykokemusta hankkineet eri ikäiset ammatti- ja harrarrastajataiteilijat ovat
lämpimästi tervetulleita. Seuran hallitus päättää jäsenyydestä ja katsoo hakijan kuvat teoksista sekä tiedon näyttelykokemuksista ja koulutuksesta. Teokset ovat tärkeä osa-alue. Myös nuoret aikuiset, rohkaiskaa mielenne ja tulkaa mukaan toimintaan. Voit olla aktiivinen sen verran kuin elämäntilanteeseen sopii.

Liittyisitkö taideseuran jäseneksi?

Varsinaisena jäsenenä
saat teoksiasi mukaan seuran järjestämiin näyttelyihin. Voit esitellä töitäsi myös vitriininäyttelyissä ja Haagan Taidekellarissa.
voit osallistua mm. taidekursseille, piirustus- ja kritiikki-iltoihin sekä retkille.
saat alennuksia taidetarvikkeista ja kehystystöistä sopimuksen seuran kanssa
tehneistä liikkeistä.

Seuran hallitus valitsee varsinaiset jäsenet arvioiden hakemuksessa esitettyä koulutusta, näyttelytoimintaa ja teosnäytteitä.

Toivotamme mielellämme uudet jäsenet tervetulleiksi joukkoomme. Katso lisätietoja nettisivuiltamme. Ota rohkeasti yhteyttä.
tai lähetä viesti haagants@gmail.com

Haluatko seuramme Ystäväksi, kannatusjäseneksi ?

Ystävyydelläsi kannustat taideseuraamme ja tuet sen taloudellista toimintaa maksamalla
vuosimaksun. Voit osallistua lähes kaikkeen muuhun toimintaan, koulutuksiin, retkiin jne., paitsi näyttelyihin. Olet tervetullut myös käytännön toimiin vaikkapa seuran järjestämissä tapahtumissa, joistat tiedotamme sinulle sähköpostilla. Lisätietoja www.haagantaideseura.com

Näyttelytoiminta

Vuosinäyttelyn lisäksi seuralla on vaihtelevasti muita pienempiä näyttelyitä kuten esim. kesänäyttelyt. Seuran jäsenet järjestävät aktiivisesti ja itsenäisesti myös omia näyttelyitä pääkaupunkiseudun lisäksi eri puolilla maata.

Myös Pohjois-Haagan kirjastossa, Kanneltalossa ja Riistavuoren palvelukeskuksessa samoinkuin Haagan Taidekellarissa voi pitää omia näyttelyitä.
Taideseura järjestää näyttelyitä toisinaan myös ulkomailla. Kansainvälisenä
näyttelyvaihtona olemme olleet Espanjan Mijasissa ja Varsovassa Varsovalaiset
keraamikot ovat olleet vastavierailulla Kaapelitehtaan vuosinäyttelyssä. Myös vuonna 2019 meillä on kansainvälisiä taiteilijoita mukana vuosinäyttelyssämme.

Esimerkkejä seuran järjestämistä näyttelyistä vv 2016-2022
Seuran viimeisin vuosinäyttely oli Kaapelitehtaan Puristamossa keväällä 2022
Seuran 50-vuotisjuhlanäyttely Kaapelitehtaan Puristamossa, Helsinki 2016.
Vuosinäyttely Galleria Ars Longassa, Helsinki 2017
Vuosinäyttely Kaapelin Valssaamossa, Helsinki 2018

Kiitos mielenkiinnosta seuraamme kohtaan!

Haagan Taideseura ry,  Haagan Taidekellari
Aino Ackténtie 8 E (takapihalla E-portaan kellaritila), 00400 HELSINKI
(Pohjois-Haaga, Thalian aukio)Kuva. Kevätsula, akvarelli 1999, Raili Aaltio
(Kuva Reijo Piispanen)

Kommentit